ویزای طلایی Golden Visa یا اقامت طلایی چیست؟
حتما در سال های اخیر متوجه شده اید که شاهد رشد بالایی در درخواست اخذ اقامت اروپا بوده ایم و هرساله روش های بهتری برای سهولت در دریافت حق شهروندی اروپا در دسترس افراد قرار می گیرد. اروپا محل بسیار مناسبی برای سرمایه گذاری است و با داشتن فرهنگی کهن، تاریخی غنی و امکاناتی بسیار عالی در همه زمینه ها، گزینه مناسبی برای محل زندگی دوم است.
برای اخذ اقامت اروپا راه های بسیار زیادی پیش روی شما وجود دارد، اما یکی از بهترین و جدیدترین راه های اخذ اقامت اروپا به نام ویزای طلایی یا اقامت طلایی شناخته می شود. اما منظور از اقامت طلایی اروپا چیست؟
ویزای طلایی در حقیقت نوع خاصی از انواع روش های دریافت اقامت در اروپا است که با استفاده از آن فرد امکان سرمایه گذاری در کشور مقصد و دریافت امتیازات شهروندی را به دست می آورد. فردی که موفق به ردیافت ویزای طلایی می شود حق زندگی و فعالیت اقتصادی را بر اساس جدول زمان بندی قبول تابعیت کشور مقصد به دست می آورد. امروزه نیز یکی از بهترین کشورهای اروپا برای این نوع ویزا، حق اقامت طلایی یونان است که امکان زندگی در اروپا را در ساده ترین راه ممکن در اختیار شما می گذارد.
مروری کوتاه بر تاریخچه ویزای طلایی، گلدن ویزا اروپا از کجا آمد؟
اصلاح ویزای طلایی اروپا برای اولین بار در ماه امتبر سال ۲۰۱۲ در پرتغال به گوش رسید. در این سال دولت پرتغال نوعی از اقامت را برای اتباع خارجه در نظر گرفت که بر اساس آن امکان سرمایه گذاری در بازار اصلی و مرکزی این کشور برای خارجی ها فراهم می شد. این فرایند به گونه ای بود که در در طی مدت کوتاهی در حدود ۶۰۵۰ ویزای طلایی برای متقاضیان صادر شده بود.
با ورود چنین حجمی از سرمابه و افراد به کشور پرتغال چیزی بالغ بر ۹۰ درصد از این میزان سرمایه گذاری به چرخه اقتصادی اصلی پرتغال وارد شد که در نوع خود بی نظیر بوده و تاثیر چشمگیری در رشد اقتصاد پرتغال داشت. در حقیقت صدور ویزای طلایی برای اتباع خارجی یک جریان بسیار مناسب در رشد اقتصاد کشور پرتغال به راه انداخت.
دیگر کشورهای اروپایی شاهد تاثیر صدور این نوع اقامت بودند و به زودی تعدادی دیگر از کشورهای میانه اروپا نیز اقدام به صدور روادید طلایی برای مسافران خارجی کردند تا بدین طریق حجم سرمایه گذاری در کشور خود را بالا ببرند. امروزه نیز این نوع سیاست اقامتی یکی از موفق ترین شیوه های دریافت اقامت اروپا و جذب سرمایه گذار شده است و در مقایسه با دیگر انواع روش های اخذ اقامت، یکی از سریع ترین آنهاست.
ویزای طلایی چه تفاوتی با دیگر انواع اقامت اروپا دارد؟
یکی از مهمترین تفاوت هایی که بین ویزای طلایی و دیگر روش های اخذ اقامت اروپا وجود دارد، حذف ملزومات و قوانین دست و پاگیری است که در دیگر ویزا ها وجود دارد. تنها با یک بررسی کوتاه می توانید به مراحل پیچیده و سخت دریافت اقامت اروپا پی ببرید.
اما با دریافت ویزای طلایی، برای مثال دیگر نیازی به داشتن نامه پیشنهاد کاری، تجارت های پیچیده و نیازمند به پرداخت مالیات های سنگین و یا ازدواج با یکی از شهروندان کشور مقصد را ندارید. حتی برای دریافت ویزای طلایی بر خلاف دیگر انواع اقامت های اروپا، حتما نیازی نیست که به زبان کشور مقصد صحبت کنید. برای مثال اگر به دنبال دریافت ویزای طلایی یونان هستید، نیازی نیست که حتما زبان یونانی بلد باشید!
چه نوع سرمایه گذاری هایی برای اخذ ویزای طلایی مناسب اند؟
ویزای طلایی در ابتدا تنها برای بخش خرید مسکن و خرید ملک اروپا در نظر گرفته می شد اما در طی چند سال و بعد از استقبالی که برای این نوع از سکونت در اروپا به وجود آمده بود، زمینه های دیگری نیز برای این برنامه اقامتی در نظر گرفته شد. بهترین راه های اخذ اقامت طلایی اروپای درحال حاضر عبارتند از:
- خرید ملک به ارزش حداقل ۵۰۰ هزار یورو
- انتقال وجه نقد برای سرمایه گذاری شرکتی و یا فعالیت های تحقیقاتی
- اقدام به اشتغال زایی در کشور مقصد
مدت اعتبار ویزای طلایی چقدر است؟
با توجه به اینکه ویزای مذکور را برای کدام کشور در نظر گرفته باشید، مدت زمان اعتبار آن نیز متفاوت است. اما برای مثال در پرتغال مدت اعتبار ویزا در بازه اول ۵ سال در نظر گرفته می شود و در سال ششم می توانید برای دریافت اقامت دائم اقدام کنید. این فرایند ۵ ساله بدین صورت است که در بازه اول یک سال، و در دو دوره بعدی به صورت دو ساله تمدید می شود.
منظور از ویزای طلایی چیست؟
ویزای طلایی در حقیقت نوع خاصی از انواع روش های دریافت اقامت در اروپا است که با استفاده از آن فرد امکان سرمایه گذاری در کشور مقصد و دریافت امتیازات شهروندی را به دست می آورد.
بهترین راه اخذ اقامت طلایی اروپا چیست؟
بهترین راه های اخذ اقامت طلایی اروپای درحال حاضر عبارتند از:
۱-خرید ملک به ارزش حداقل ۵۰۰ هزار یورو
۲-انتقال وجه نقد برای سرمایه گذاری شرکتی و یا فعالیت های تحقیقاتی
۳-اقدام به اشتغال زایی در کشور مقصد