درباره استانبول، معرفی شهر استانبول و اطلاعاتی مهم راجع به استانبول
استانبول شهری زیبا که در منطقه اوراسیا (قاره اروپا و قاره آسیا) واقع شده است. پیشینه نام استانبول برگرفته از قسطنطنیه به معنای شهرکنستانتین می باشد. در سال ١٧٧۰ میلادی سلطان مصطفی سوم عثمانی دستور داد تا روی تمامی سکه های شهر، نام اسلامبول ضرب شود و همین امر سبب شد بر سر زبان ها جاری شود. در سال ١٩٣۰ پس از تصویب شدن جمهوری ترکیه، اداره پست ترکیه نام استانبول را برای آن برگزید.
استانبول به عنوان شهری توریستی که جنبه های اقتصادی بالایی از دیگر شهر های ترکیه دارد، نام برده می شود. همچنین این که در سال ٢۰١٨ به عنوان پرجمعیت ترین شهر در ترکیه شناخته شده است. آمار تقریبی جمعیت آن به ١۵،۰۶٧،٧٢۴ می رسد. مساحت استانبول ١۵٣٩ متر مکعب می باشد.
استانبول
همه چیز درباره جمعیت، تاریخ و نقاط محبوب استانبول
موزه, معماری
خرید, بازارچه
آثار ثبت شده, تاریخی
جاذبههای شهری,
مسجد سلطان احمد استانبول معروف به مسجد بلو یا آبی
مسجد سلطان احمد استانبول از دیگر مکان های مذهبی این شهر است که فوق العاده معروف بوده و دقیقاً مقابل کلیسای ایا صوفیه قرار دارد. شاید بپرسید دلیل این اتفاق چیست؟ در پاسخ خواهیم گفت، زمانی که سلطان محمد استانبول را فتح کرد با دیدن کلیسای ایا صوفیه و معماری خاص آن تصمیم گرفت معماری عثمانی را نیز به رخ جهانیان کشد. از این رو با الگو برداری از مسجد ایا صوفیه دستور داد مسجد آبی ساخته شود.
مسجد سلطان احمد یا همان مسجد بلو با معماری اسلامی و عثمانی، شبیه به ایا صوفیه ساخته شد که حتی برخی گردشگران تور استانبول این ٢ مسجد را با هم اشتباه می گیرند. اما مسجد سلطان احمد مناره هایی بیشتر از کلیسای ایا صوفیه دارد و نشان تفاوت آن با دیگر مساجد ترکیه است. زمانی که این مکان مذهبی ساخته شد مناره هایش با مناره های مسجد مکه یکی بود که سبب اشفته شدن شیوخ گردید. سلطان محمد بعد از این قائله دستور داد مناره ای دیگر برای مسجد مکه بسازند تا از تمامی مساجد در جهان متمایز باشد.
مسجد فاتح استانبول یادگاری از سلطان محمد عثمانی
مسجد فاتح یا فاتیح از مکان های مذهبی خیلی مهم در شهر استانبول به شمار می رود که شهروندان اهمیت فراوانی به آن می دهند. مسجد فاتح یادگاری از سلطان محمد عثمانی است که در منطقه تاریخی و اروپایی فاتیح قسطنطنیه واقع شده است. سبک معماری داخلی آن باروکی می باشد و از چندین مکان شکل گرفته است.
مسجد فاتح کنستانتین دارای مدرسه، مطبخ خانه، فروشگاه، کتابخانه، شفاخانه و … می باشد که برای رفاه مردم در آن زمان ساخته شده است. این مسجد دارای گنبد مرکزی بوده و از ٢ نیم گنبد جدا شکل گرفته است. همسایگی این مسجد تاریخی با کاخ توپکاپی سبب شده تا همواره مورد توجه گردشگران و شهروندان باشد.
مسجد سلیمانیه استانبول، یادگاری از سلطان سلیمان و همسرش
محال ممکن است نام سلطان سلیمان و همسرش خرم سلطان را نشنیده باشید. بله این ٢ نفر از چهره های تاثیر گذار حکومت عثمانی بودند که یادگاری بسیار بزرگی از خود به جا گذاشته اند. این یادگاری مسجد سلیمانیه است که به دستور سلطان سلیمان ساخته شده است. در این مسجد از معمار سینان بهره گرفته شده که طراحی بی بدیلی از معماری را به نمایش گذاشته است.
مسجد سلیمانیه گنبدی ۵٣ متری با قطر ٢٧ سانتی متری دارد که یکی از بزرگ ترین گنبد ها است. در این مسجد ۴ مناره (گلدسته) تعبیه شده و از دیگر امکانات موجود در این مسجد می توان به حمام عمومی، آشپزخانه، مدرسه، کتابخانه و … اشاره کرد. ناگفته نماند تک دختر و پسران سلطان سلیمان در پشت این مسجد مدفون شده اند.
مراکز تفریحی و گردشگری استانبول را بیشتر بشناسید
مراکز تفریحی و گردشگری استانبول به قدری بالا است که وصف تمام آن ها در این چهارچوب نمی گنجد. اما جهت آشنایی بیشتر شما عزیزان در این مطلب سعی کرده ایم تا به مهم ترین و شاخص ترین مکان های تفریحی و گردشگری استانبول اشاره نیم تا بتوانید آکاهی خوبی از آن ها را کسب کنید.
آب انبار باسیلیکا سیسترن استانبول و عظمتی باشکوه
شاید با خود بگویید آب انبار، مگر چقدر می تواند مورد اهمیت باشد. اما د مورد آب انبار باسیلیکا سیسترن استانبول باید بگوییم این آب انبار یکی از مهم ترین تامین کننده های آب شرب مردم استانبول قدیم بوده است. زمانی که شما وارد این انبار می شوید درخواهید یافت در یک قصر با شکوه قدم گذاشته اید. زیرا ستون هایی بلند قامت و البته برعکس را خواهید دید که در نوع خود شگفت آور هستند.
آب انبار باسیلیکا سیسترن استانبول در زمان امپراطوری بیزانس ساخته شد که سنگ نگاره هایی از چهره مدوسا به صورت برعکس طراحی شده است. دلیل این مسئله هم مقاومت بیشتر ستون ها برای تحمل بنا می باشد. این آب انبار به قدری با شکوه و با عظمت است که تنها می توان با مراجعه حضوری، این همه شوکت را دریافت.
کلیسای چورا استانبول، خاص ترین مکان برای مسیحیان
کلیسای چورا استانبول از دیگر مکان های تفریحی و گردشگری در شهر هزار مسجد است که فوق العاده محبوب مسیحیان می باشد. این کلیسای دوست داشتنی است که در قرن ۵ هجری ساخته شده است. معماری زیبا و چشمگیر دوران بیزانس و نگارگری های داخل آن سبب شده تا مکانی ایده آل برای ثبت عکس هایی جذاب باشد. دیدن داستان های عیسی و مسیح و عهد جویان نیز از دیگر جذابیت های این کلیسا می باشد.
شاید بپرسید نام کلیسای چورا استانبول از چه نامی گرفته شده است؟ در پاسخ باید بگوییم چورا در زبان یونانی به معنی کشور است و این مکان تاریخی نیز بیرون بودن از دیوارهای قسطنطنیه قرار دارد. موزائیک های افسانه ای در این کلیسا از دیگر جاذبه های این مکان می باشد.
برج گالاتا استانبول تفریحگاهی عاشقانه
یکی دیگر از مکان های تفریحی و گردشگری استانبول برج گالاتا می باشد که تفریحگاهی عاشقانه می باشد. در این برج که یکی از گران ترین مکان های تفریحی و گردشگری در شهر استانبول است می توانید قرار های رمانتیک و عاشقانه را در این مکان برگزار کنید. این برج با طراحی برتر امپراطوری بیزانس ساخته شده و یکی از نمادهای شهر استانبول به شمار می رود.
برج گالاتا استانبول این امکان را به شما می دهد تا شام های فوق العاد لذیذ و خوشمزه را در مکانی سفارشی نوش جان کنید و خاطره هایی عاشقانه برای خود رقم بزنید. در این برج می توانید هم از طریق آسانسور و هم از طریق راه پله های سنگی به آن دست پیدا کنید و غروب آفتاب را به نظاره بنشینید.
بهترین فصل سفر به استانبول
بهار: استانبول در این زمان روزها گرمتر میشود و شبها خنکایی ملایم و دوست داشتنی دارد و گهگاهی باران نرم بهاری نیز میبارد. میانگین دمای روزها میان ۱۸ تا ۲۷ درجه سانتیگراد است.
تابستان: روزهای تابستانی استانبول بسیار گرم و مرطوب است. گرچه بیشتر ساکنان شهر برای فرار از گرما به جزایر نزدیک و سواحل روی میآورند اما اغلب گردشگران تابستان را برای سفر به استانبول انتخاب میکنند. میانگین دمای تابستان در استانبول میان ۲۸ تا ۳۰ درجه سانتیگراد است.
پاییز: دمای هوا در فصل خزان استانبول خنک است، یعنی در حدود ۲۳ درجه سانتیگراد! اما منتظر غافلگیریهای گهگدار طبیعت هم باشید. یک روز ممکن است گرم و خشک باشد و روز دیگر، هوای بسیار خنک با دمای ۱۵ درجه و بارانهای کوتاه و شدید غافلگیرتان کند.
زمستان: روزهای زمستانی استانبول سرد و برفی اند. میانگین دمای روزانه بین ۸ تا ۱۲ درجه سانتیگراد است و بارش ملایم برف هم دور از انتظار نیست.
بنابراین بهترین فصل سفر به استانبول: بهار و پاییز است.
امنیت در استانبول
استانبول یکی از محبوب ترین شهرهای توریستی دنیاست، به طوری که در سال 2015 عنوان پنجمین شهر پربازدید دنیا را به خود اختصاص داد. پس عجیب نیست که آمار جرم و دزدی در این شهری قدری بالا باشد.
اما اگر بخواهیم نگاه جزئی تری به امنیت شهر استانبول بیاندازیم و آن را با تهران مقایسه کنیم، شاخص های امنیت تنها قدری از تهران کم تر است و بنابراین وضعیت چندان متفاوتی را در استانبول نخواهید دید. به طور مثال قدم زدن به تنهایی در روشنی روز همان قدر در تهران برای شما امن است که در استانبول. نا امنی قدم زدن در شب های تهران و استانبول نیز با هم برابری می کنند و تفاوتی جزئی با هم دارند.
با همه این ها، باید نکات کلی ایمنی را در سفرتان به استانبول رعایت کنید. به طور مثال از حمل کردن مقدار زیادی پول نقد با خود، خودداری کنید. پول های ها و دیگر وسایل ارزشمندتان را در معرض دید عموم قرار ندهید و در مکان های شلوغ حواستان به کیف و جیب هایتان باشد.
سوالات متداول آشنایی با شهر استانبول
1- بزرگترین شهر دو قاره ای جهان کدام است؟
استانبول را بزرگترین شهر دوقاره ای جهان می دانند. این شهر به دو بخش تقسیم می شود که یک بخش آن در اروپا و بخش دیگر در قاره آسیا قرار دارد. برای رفت و آمد میان دو قسمت مردم معمولا از قایق های مسافربری استفاده می کنند.
2- بهترین فصل برای سفر به استانبول چه زمانی است؟
استانبول زمستان های سرد و تابستان های گرمی دارد. بهترین فصل سفر به این شهر بهار است که هوا مطبوع تر می شود و گل ها و درختان تر و تازه تر هستند. البته پاییز رنگارنگ این شهر هم بسیار دیدنی است.
3- تماشایی ترین جاذبه های استانبول چه نام دارند؟
اگر به آثار تاریخی و معماری های خاص علاقه داشته باشید، مسجد ایاصوفیه و مسجد آبی بسیار دیدنی هستند. گرند بازار و مراکز خرید این شهر هم برای بسیاری افراد جذاب است. از تنگه بسفر و سواحل زیبا هم نباید غافل شد.